Thajská rýže s vařenými garnáty
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
 - 100 g Garnát obecný
 - 375 g Rýže dlouhozrnná
 - 1 kávová lžička Koření Orientální
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 plátek Slanina vepřová
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 183 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 143 mg
 - Draslík 253.2 mg
 - Vláknina 735.7 mg
 - Vitamín A 735.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dlouhozrnnou rýži vaříme doměkka, asi 12 minut, ve vroucí vodě; pak vodu slijeme a rýži prolijeme studenou vodou.
 - 
                                2
Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje na středním plameni ve wok pánvi a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a dáme stranou.
 - 
                                3
Rozpálíme zbytek oleje, přidáme kuřecí řízky nakrájené na kostky, thajské koření a na středním plameni restujeme 3 minuty, vyjmeme z pánve a odložíme.
 - 
                                4
Pak ve wok pánvi 2 minuty restujeme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme kolečka cibule, prolisovaný česnek a krátce opečeme. Vmícháme uvařenou rýži, umíchaná vejce, orestované kousky kuřete, uvařené malé garnáty, sójovou omáčku a prohřejeme za stálého míchání.