Bramborové rizoto
Suroviny
- 300 g Krůtí prsa
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 7 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Koření grilovací
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Mléko polotučné
 - 2 hrnek Rýže loupaná
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 490 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 1024.1 mg
 - Vláknina 13685.7 mg
 - Vitamín A 13685.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s olejem, kečupem, prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem a ochutíme grilovacím kořením. Necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Mezitím orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou papriku a žampiony, osmahneme, přidáme masovou směs a krátce podusíme.
 - 
                                3
Brambory nakrájíme na hranolky, rýži uvaříme.
 - 
                                4
Poté do pekáče navrstvíme postupně brambory, rýži a masovou směs. Zalijeme mlékem, přidáme kousky másla, posypeme nastrouhaným parmazánem a asi 30min zapečeme v rozehřáté troubě.
 - 
                                5
Dozdobíme rajčetem a ihned podáváme.