Milánské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 942 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 9.4 mg
 - Draslík 373.5 mg
 - Vláknina 8466.7 mg
 - Vitamín A 8466.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme dokud se tekutina neodpaří a nevsákne do rýže.
 - 
                                2
Přidáme šafrán a postupně, za stálého míchání přiléváme po naběračkách vývar, dokud rýže cca po 15min nezměkne. Odstavíme, vmícháme lžíci másla a necháme cca 2min stát. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Mezitím hlívu lehce osolíme a na zbytku oleje orestujeme.
 - 
                                4
Hotovou rýži rozdělíme na talíře, poklademe plátky hlívy a podáváme.