Hrušková rýže se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
 - Sacharidy 177 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 165 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 405.1 mg
 - Vláknina 25557 mg
 - Vitamín A 25557 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
 - 
                                3
Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V misce je smícháme s citronovou šťávou a přidáme do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
 - 
                                4
Rýži s hruškami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.