Rýže pulao
Suroviny
- 300 ml Voda pitná
 - 400 ml Rýže Basmati
 - 8.85 ml Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 6 ks Hřebíček
 - 2 ks Skořice celá
 - 4 ks Kardamom černý
 - 4 ks Kardamom
 - 7 ks Chilli paprička
 - 2 ks Bobkový list
 - 5 ks Ořechy Kešu
 - 5 ks Rozinky tmavé
 - 0.25 ks Kurkuma
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 1099.1 mg
 - Vláknina 39707.8 mg
 - Vitamín A 39707.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži ponoříme do vody na 15 minut. Následně ji necháme oschnout a odložíme bokem.
 - 
                                2
V jemné bavlněné látce uvážeme koriandr, hřebíček, kardamom, skořice, černý pepř, chilli papričku a bobkový list.
 - 
                                3
Na pánvi necháme rozpustit máslo. Oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky a následně osmažíme na rozpuštěném másle. Když je cibule dozlatova propečená, vyjmeme ji a odložíme bokem. Na stejném másle poté osmahneme kešu a po osmažení necháme oschnout. Na závěr osmahneme rýži, společně s kurkumou a špetkou soli.
 - 
                                4
V hrnci na mírném plameni povaříme osmahlou rýži společně se sáčkem s kořením. Po 2 minutách přidáme rozinky a kešu. Rýži překlopíme na 4 talíře a ozdobíme cibulí.