Rizoto s Čedarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 2767 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 86.6 mg
 - Draslík 1233.2 mg
 - Vláknina 17704 mg
 - Vitamín A 17704 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.7 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek a jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno nakrájíme.
 - 
                                2
V nízkém větším hrnci rozehřejeme máslo a olej. Potom přisypeme nakrájený pórek a cibulky a zeleninu restujeme, až změkne. Do pánve přidáme rýži a krátce ji pražíme. Potom vmícháme hořčici, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud rýže víno nevsákne.
 - 
                                3
Potom začneme k rýži postupně přilévat vývar. Mícháme a vždy, když se vsákne, přilijeme další část.
 - 
                                4
Když je rýže měkká, přisypeme k ní rozdrobený sýr a směs mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví.
 - 
                                5
Rizoto rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.