Milánské rizoto pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 835 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 83.9 mg
 - Vláknina 4399.5 mg
 - Vitamín A 4399.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího kastrolu vlijeme vývar a bílé víno. Počkáme, dokud tekutina nepřijde k varu.
 - 
                                2
Do kastrolu vložíme margarín a vlijeme olivový olej. Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno. Prosciutto nakrájíme na jemno. Cibuli i prosciutto vložíme do kastrolu na tuk a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přisypeme rýži a promícháváme, aby se každé zrnko rýže obalilo v tuku.
 - 
                                3
Vlijeme dovnitř část vývaru a promícháváme. Jakmile rýže nasaje tekutinu, přilijeme další vývar. Když spotřebujeme polovinu množství vývaru, přisypeme šafrán, dál přiléváme vývar, mícháme a dusíme, dokud nevlijeme všechen vývar. Rýže musí být měkká, krémová, měla by si však zachovat pevná zrna, nesmí se rozvařit na kaši.
 - 
                                4
Nakonec opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Tofu.