Kuře Tandoori
Suroviny
- 300 ml Bílý jogurt
 - 1 kávová lžička Koriandr
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 0.5 ks Citrony
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 39 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 54 mg
 - Vláknina 2610.5 mg
 - Vitamín A 2610.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Každé kuřecí prso na několika místech nařízneme, aby se do něj líp dostala marináda.
 - 
                                2
V misce smícháme jogurt, olej, všechno koření, sůl a prolisovaný česnek.
 - 
                                3
Do této směsi namočíme kuřecí prsa a necháme 3 hodiny marinovat.
 - 
                                4
Poté dáme na pečící papír do pekáčku a pečeme přikryté 20 minut na 190 °C a poté odkryté dozlatova. Průběžně potíráme marinádou.
 - 
                                5
Podáváme s indickým chlebem nebo rýží.