Opékaná treska s paellou a šafránovým olejem
Suroviny
- 200 g Klobása Chorizo
 - 300 g Rýže
 - 300 g Krevety tygří - loupané
 - 1000 g Treska aljašská
 - 90 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Šafrán
 - 3 ks Šalotka
 - 18 ks Mušle srdcovky
 - 1 ks Citrony
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar rybí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 797 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 147.5 mg
 - Draslík 1147 mg
 - Vláknina 2134.3 mg
 - Vitamín A 2134.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké pánve dáme lžíci olivového oleje. Na něm opečeme šalotku a česnek nakrájené na jemno a klobásu nakrájenou na plátky. Opékáme asi 8 minut.
 - 
                                2
Poté přidáme papriku a za stálého míchání opékáme tak 3 minuty.
 - 
                                3
Poté přidáme rýži a pořádně zamícháme.
 - 
                                4
Zalijeme 600 ml vývaru a přiklopíme. Vaříme 15 minut.
 - 
                                5
Poté vaříme ještě 10 minut bez pokličky a poté necháme vychladnout. Tuto přípravu rýže si můžeme udělat klidně den předem.
 - 
                                6
Do 70 ml oleje zašleháme šťávu z poloviny citronu a zahřejeme. Přidáme šafrán a chvíli ohříváme. Poté odstavíme a necháme zhládnout. Připravili jsme si tak šafránový olivový olej, který můžeme také připravit den předem.
 - 
                                7
Filety tresky osolíme a opepříme. Smažíme ji v pánvi nejprve kůží dolů asi 4 minuty, poté otočíme, zakápneme šťávou z citronu a opékáme 3 minuty.
 - 
                                8
Paellu dáme do hrnce, přidáme zbylý vývar a prohřejeme. Poté přidáme lžíci másla, krevety a uvařené mušle. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
 - 
                                9
Paellu rozdělíme na talíře, přidáme filetu tresky, zakápneme šafránovým olejem a posypeme petrželkou.