Rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 799 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 141.3 mg
 - Vláknina 1269.3 mg
 - Vitamín A 1269.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.
 - 
                                2
Uvedeme do varu, přidáme bobkový list a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 10 minut.
 - 
                                3
Přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě 10 minut. Před dovařením polévku přisladíme.
 - 
                                4
Po procezení do polévky přidáme uvařenou a propláchnutou rýži, sůl a znovu ji povaříme.
 - 
                                5
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.
 - 
                                6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.