Vepřové srdce na slanině
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 4 g Skořice mletá
 - 300 g Rýže dlouhozrnná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 3 ks Nové koření celé
 - 1 ks Bujón hovězí
 - 2 ks Vepřové srdce
 - 4 ks Pepř celý červený
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
 - 1 polévková lžíce Hořčice hrubozrnná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1184 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 344.6 mg
 - Draslík 879.2 mg
 - Vláknina 2458.7 mg
 - Vitamín A 2458.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové srdce nakrájíme na plátky – přitom se snažíme zbavit ho tuku a nečistot.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno.
 - 
                                3
Slaninu a cibuli dáme do rozpáleného hrnce a opečeme dosklovita. Poté přidáme srdce a zprudka je opečeme. Snížíme teplotu a zalijeme vodou tak, aby srdce byla téměř celá pokrytá. Přidáme bobkový list, kmín, celý pepř, bujon i nové koření a dusíme 1 hodinu 10 minut.
 - 
                                4
Rýži vaříme podle návodu v osolené vodě.
 - 
                                5
Smícháme si obě hořčice, skořici a mouku a tuto pastu přidáme k srdci. Povaříme 20 minut.
 - 
                                6
Srdce podáváme s vařenou rýží.