Jahodové rizoto se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1439 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 38.5 mg
 - Draslík 987.7 mg
 - Vláknina 15930 mg
 - Vitamín A 15930 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82.5 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Očištěný a omytý špenát povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Listy nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Cibuli zpěníme na másle, přidáme propláchnutou rýži, necháme ji zesklovatět a zalijeme vínem. Přilijeme trochu vývaru a zvolna dusíme doměkka. Rýži občas zamícháme a nakonec vmícháme smetanu.
 - 
                                3
Do rýže přidáme špenát a společně 5 minut prohříváme. Potom vmícháme omyté, na kousky nakrájené jahody a necháme krátce rozležet.
 - 
                                4
Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.