Rizoto s okounem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1296 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 436 mg
 - Vláknina 7289 mg
 - Vitamín A 7289 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, pokrájíme na kousky. Připravenou zeleninu omyjeme a jemně nasekáme.
 - 
                                2
Omyjeme petrželku a bazalku a odděleně nasekáme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a trochu na něm osmažíme nasekanou mrkev a celer, půl stroužku oloupaného česneku a trochu nasekané petrželky a bazalky.
 - 
                                4
Přidáme hrášek a rovněž pár minut smažíme, přisypeme rýži a smažíme ji za častého míchání 1-2 minuty, přilijeme bílé víno a na prudkém plameni ho necháme vyvařit.
 - 
                                5
Postupně přiléváme po naběračkách vařící rybí vývar a na středním plameni vaříme rýži za občasného zamíchání 15-18 minut.
 - 
                                6
Mezitím vytřeme zbytkem oleje nepřilnavou pánev, olej rozehřejeme a smažíme na něm 2-3 minuty na prudkém plameni po všech stranách pokrájené, osolené a opepřené ryby. Pět minut před koncem vaření je přidáme k rýži.
 - 
                                7
Měkké rizoto al dente stáhneme z ohně, vmícháme do něj na kousky pokrájené máslo, zbývající nasekanou petrželku, necháme chvíli pod pokličkou dojít a podle chuti přisolíme a opepříme.
 - 
                                8
Ihned podáváme.