Čokoládový rýžový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 132 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 124 g
 - Cholesterol 385.9 mg
 - Draslík 144.5 mg
 - Vláknina 5833.3 mg
 - Vitamín A 5833.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 932.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu vlijeme 2 l vody, uvedeme do varu a vsypeme propláchnutou rýži. Osolíme a pod pokličkou povaříme 10 minut. Potom rýži scedíme.
 - 
                                2
V kastrůlku zahřejeme mléko s kakaem k varu, přidáme rýži a vaříme bez pokličky asi 30 minut doměkka. Přidáme cukr, promícháme, odstavíme z plotny a ihned vmícháme žloutky.
 - 
                                3
Rýži rozdělíme do misek, uhladíme a posypeme nastrouhanou čokoládou.
 - 
                                4
Pudink podáváme vychlazený.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                