Rýžový krém se sušenými meruňkami
Suroviny
- 200 g Meruňky sušené
 - 200 g Rýže Arborio
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 3 polévková lžíce Mandle
 - 12 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 478.2 mg
 - Vláknina 8447 mg
 - Vitamín A 8447 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce s mlékem a vanilkou. Vaříme a dle potřeby přiléváme mléko, dokud není rýže měkká. Vyklopíme rýži do mísy, necháme vychladnout. Osladíme dle chuti. Sníh z ušlehaného bílku vmícháme do šlehačky a přidáme k rýži. Opatrně rozmícháme a posypeme půlenými praženými mandlemi.
 - 
                                2
Meruňky povaříme ve vodě, v níž byly přes noc namočené. Přidáme cukr a lžíci strouhané citronové kůry. Zvolna vaříme do měkka. Propasírujeme přes síto a podáváme s rýží.