Jablková řýže se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
 - Sacharidy 185 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 128 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 173 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 370.1 mg
 - Vláknina 17057 mg
 - Vitamín A 17057 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V misce je smícháme s citronovou šťávou, přidáme do rýže, promícháme a vaříme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
 - 
                                4
Rýži s jablky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.