Lososové sushi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1626 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 19.5 mg
 - Draslík 142.9 mg
 - Vláknina 1882 mg
 - Vitamín A 1882 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0.2 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kulatou rýži několikrát propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 3 minuty. Oheň zmírníme a rýži dovaříme zvolna.
 - 
                                2
Do octa nasypeme cukr, sůl, rozmícháme, necháme rozpustit a přimícháme k vychladlé rýži. Syrové filety z lososa nakrájíme na stejné šiřší proužky. Na pružnou podložku položíme list řasy, na řasu rozprostřeme půlcentimetrovou vrstvu rýže, doprostřed dáme špetku pasty wasabi a celou plochu zakryjeme proužkem lososa. Řasu zavineme pomocí podložky do pevné rolky, nakrájíme na špalíčky a postup opakujeme, až spotřebujeme všechny suroviny.
 - 
                                3
Sushi upravíme na servírovací tác a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            



