Kompotované broskve s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 109 g
 - Cholesterol 5 mg
 - Draslík 364.9 mg
 - Vláknina 6621.6 mg
 - Vitamín A 6621.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve rozpůlíme, odstraníme pecky, oloupeme a povaříme je cca 3min v sirupu svařeném z 0,5l vody a 200g cukru. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím povaříme rýži cca 2min v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka. Přidáme 50g cukru, špetku skořice a zvolna vaříme, dokud se nevztřebá všechna tekutina. Ochutíme meruňkovým likérem a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Na talíře rozdělíme broskve a každou doplníme nokem studené rýže. Zbytek cukru rozehřejeme na karamel, přelijeme jím broskve a ihned podáváme.