Rýže se špenátem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1033 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 273 mg
 - Draslík 1357.7 mg
 - Vláknina 19781.7 mg
 - Vitamín A 19781.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchneme a scedíme špenátové listy, osušíme utěrkou a nakrájíme na půlku. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a scedíme. Na hlubší pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a uvařený špenát zprudka osmahneme, přidáme mléko, osolíme, opepříme, povaříme pár minut. Do jiného hrnce dáme vodu, rýži a 4 lžíce másla, vaříme 20 minut na mírném ohni, až je rýže hotová. Na dno dortové formy vsypeme polovinu rýže, na ni dáme polovinu špenátu a ještě jednou to celé zopakujeme. Trochu přitlačíme vrstvy ke dnu formy a vzápětí vyklopíme na velký talíř. Na zbytku másla osmažíme plátky uzeného a volská oka, v toustovači opečeme plátky toastového chleba. Na talíř klademe plátek chleba, uzené a nakonec volské oko.