Cukety se šunkovou náplní
Suroviny
- 150 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 100 g Šunka dušená
 - 125 g Mozzarella
 - 850 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Tabasco
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 973 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 798.9 mg
 - Vláknina 12685.2 mg
 - Vitamín A 12685.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vývarem vsypeme rýži, trochu soli a uvedeme do varu. Vaříme pod pokličkou 30-35 minut. Omyté cukety podélně rozpůlíme a dužinu vydlabeme tak, aby zůstal asi 1 cm široký okraj. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata i s nálevem, cuketovou dužinu, sůl, pepř a tabasco. Omáčku podusíme asi 15 minut.
 - 
                                2
Uvařenou rýži smícháme s mozzarellou nakrájenou na kostičky, s nasekanou bazalkou a nadrobno nakrájenou šunkou. Směs osolíme, opepříme a naplníme do vydlabaných cuket.
 - 
                                3
Rajčatovou omáčku vlijeme do zapékací mísy, vložíme do ní cukety a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                4
Podáváme s bagetou.