Tuňáková rýže

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 250 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 30 g Slanina vepřová
  • 400 g Tuňák obecný
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Kopr čerstvý
  • 400 g Paprika sterilovaná
  • 40 g Olivy černé
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Citrony
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2521 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 43.1 mg
  • Draslík 800.2 mg
  • Vláknina 14505 mg
  • Vitamín A 14505 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do pánve a rozškvaříme ji. Přilijeme olivový olej a kolečka cibule a smažíme mírně 3-5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rýži a mícháme, aby se lehce opražila.

  • 2

    Zalijeme rýži horkým vývarem, přidáme sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme 20-25 minut.

  • 3

    Vložíme tuňáka, papričky a olivy a podusíme 10 minut, až se tekutina vypaří a rýže změkne a tuňák je dobře podušený. Okořeníme, ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu a servírujeme.

Komentáře k receptu