Rizoto s okouníkem mořským
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 200 g Celer bulvový
 - 200 g Mrkev kořen
 - 400 g Okouník mořský
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Víno bílé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Koření na ryby
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Pórek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 124 g
 - Sodík 1165 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 44.3 mg
 - Draslík 980.3 mg
 - Vláknina 16823 mg
 - Vitamín A 16823 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě a necháme okapat.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný celer a mrkev rozkrájíme na hrubo. Omytý pórek krájíme na kolečka. Zeleninu osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, víno a vaříme asi 10 minut na mírném ohni.
 - 
                                3
Porce ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme kořením na ryby, přidáme k zelenině a vaříme ještě 10 minut.
 - 
                                4
Nakonec vmícháme uvařenou rýži a pokrm podle chuti přisolíme.