Rizoto z divoké rýže s houbami
Suroviny
- 100 g Rýže indiánská
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Sýr Gouda 45%
 - 225 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 578 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 15.3 mg
 - Draslík 444.6 mg
 - Vláknina 4883.2 mg
 - Vitamín A 4883.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod pokličkou zvolna asi 20 minut.
 - 
                                2
Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Rýži osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Žampiony opečeme na rozehřátém oleji, přidáme pórek a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a promícháme s rýží.
 - 
                                4
Před podáváním posypeme rizoto nastrouhaným sýrem.