Jednoduché rizoto se zeleninou

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hrášek
  • 200 g Rýže loupaná
  • 40 g Kukuřice
  • 40 g Mrkev mražená
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Vepřové ve vlastní šťávě
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 136 mg
  • Vláknina 5572.4 mg
  • Vitamín A 5572.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme rýži dle standardního postupu, hotovou rýži dáme stranou.

  • 2

    V pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, kukuřici, mrkev a hrášek.

  • 3

    Když zelenina změkne, přidáme uvařenou rýži, krátce promícháme a servírujeme posypané sýrem.

Komentáře k receptu