Rizoto z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1125 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 85.8 mg
 - Draslík 338.2 mg
 - Vláknina 6489 mg
 - Vitamín A 6489 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na poloviční dávce tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, mírně je osolíme, opepříme a krátce dusíme ve vlastní šťávě. Pak je zalijeme teplou vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Z měkkého masa odlijeme asi 500g šťávy. Z části tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji šťávou z dušeného masa a 200g vody a dobře rozšleháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme. Šťávu procedíme.
 - 
                                4
Nakonec maso lehce vmícháme do dušené rýže.
 - 
                                5
Při podávání rizoto tvarujeme v šálku, vyklopíme je na teplý talíř a podlijeme připravenou šťávou. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
 - 
                                6
Příprava rýže: Rýži opereme, spaříme a zalijeme vodou (na jeden šálek rýže jeden a půl šálku vody). Přidáme hrášek a tuk, osolíme, krátce povaříme a pod poklicí v troubě udusíme doměkka.