Rizoto s rukolou a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 646 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 1059.3 mg
 - Vláknina 24945.4 mg
 - Vitamín A 24945.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby a rukolu očistíme. Houby nakrájíme na kousky a rukolu omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme houby, ze všech stran je opečeme, poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.
 - 
                                3
Do hrnce dáme rýži a tymián a krátce osmahneme. Poté zalijeme polovinou zeleninového vývaru a okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem. Za občasného zamíchání asi 15 minut povaříme. Přitom po částech přiléváme zbývající zeleninový vývar a Alpro soja Cuisine.
 - 
                                4
Přidáme houby, rizoto povaříme a vmícháme do něj nakrájenou rukolu a hned podáváme.