Rizoto z vepřového masa

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 750 g Vepřový ořez
  • 120 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 800 g Rýže loupaná
  • 300 g Lečo sterilované
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1120 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 73.4 mg
  • Draslík 454.9 mg
  • Vláknina 5553 mg
  • Vitamín A 5553 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme.

  • 3

    Potom přidáme lečo, krátce podusíme, přidáme opranou a spařenou rýži, vodu a zvolna zavaříme. Pod poklicí dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec rizoto lehce promícháme.

  • 5

    Hotový pokrm tvarujeme v šálku, vyklopíme na nahřátý talíř a při podávání posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu