Tykvové rizoto s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1532 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 331.4 mg
 - Vláknina 7761.7 mg
 - Vitamín A 7761.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dužninu z tykve nakrájíme na kostičky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a tykev 7 minut osmažíme ze všech stran. Třetinu odložíme, zbytek rozmixujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a asi 1 minutu opékáme. Vlijeme naběračku vroucího vývaru a mícháme za mírného vaření, dokud se téměř nevstřebá do rýže. Tento postup opakujeme, dokud rýže není měkká. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo, rozmixovanou tykev i kostičky a nakonec strouhaný parmezán. Rizoto rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme parmezánem a nasekanou šalvějí.