Rizoto s fazolemi a smrži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 585 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 18.4 mg
 - Draslík 146.2 mg
 - Vláknina 1652.5 mg
 - Vitamín A 1652.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku nakrájíme nadrobno, smrže na menší kousky, parmezán nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme rýži, znovu orestujeme, podlijeme bílým vínem a chvilku vaříme, podlijeme troškou vývaru a vaříme doměkka, průběžně přiléváme vývar. Před koncem vaření přimícháme fazole. Smrže krátce osmahneme na másle a přimícháme i s výpekem do rizota. Nakonec přimícháme parmezán a hotové rizoto upravíme na talíře, ozdobíme fazolovými klíčky a podáváme.