Rizoto s rajčaty a paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 2903 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 119 g
 - Cholesterol 31.9 mg
 - Draslík 894.6 mg
 - Vláknina 16260 mg
 - Vitamín A 16260 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.6 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a spolu s půlkami rajčat položíme na plech řezem nahoru. Potřeme 10 ml oleje a necháme ve středně vyhřáté troubě péct do mírného zhnědnutí. Vyjmeme a nakrájíme na kusy.
 - 
                                2
Na 10 ml oleje zpěníme nakrájený česnek, přidáme papriky a rajčata a krátce orestujeme. Na zbytku oleje osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, protlakem a horkým vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Hotové rizoto osolíme, opepříme, vmícháme kousky másla a nakonec směs paprik a rajčat. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.