Rizoto s dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1100 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 10.2 mg
 - Draslík 702.1 mg
 - Vláknina 8704.8 mg
 - Vitamín A 8704.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a naskládáme na plech. Sýr nastrouháme, rukolu opláchneme a natrháme na menší kusy.
 - 
                                2
Dýni necháme péct při 230°C 20 minut. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté vsypeme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přidáme i pečenou dýni. Vaříme do změknutí.
 - 
                                3
Nakonec pokrm osolíme, opepříme a servírujeme posypaný parmezánem.