Rizoto s vůní šampaňského
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1303 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 36.7 mg
 - Draslík 384.8 mg
 - Vláknina 9664.8 mg
 - Vitamín A 9664.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 581.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr opláchneme a nakrájíme na drobnější kusy.
 - 
                                2
2/3 másla rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme šampaňským a vaříme zprudka 3 minuty. Zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme zbytek másla, parmezán a koriandr a ihned servírujeme.