Rizoto z husích drůbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1035 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 29.1 mg
 - Draslík 218.8 mg
 - Vláknina 9091.3 mg
 - Vitamín A 9091.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husí křídla, žaludek, krk a srdce dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po hodině přidáme játra a vaříme dalších 20 minut.
 - 
                                2
Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vývar svaříme na polovinu.
 - 
                                3
Maso obereme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Ve větším kastrole necháme na sádle zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, hrášek, rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z drůbků a krátce povaříme.
 - 
                                5
Přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby předehřáté na 170°C.
 - 
                                6
Hotové rizoto před podáváním načechráme vidličkou.