Rizoto s rajčaty a klobásou
Suroviny
- 200 g Rýže dlouhozrnná
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Klobása Chorizo
 - 120 g Hrášek mražený
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 627 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 44 mg
 - Draslík 293.8 mg
 - Vláknina 4634.6 mg
 - Vitamín A 4634.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásu rozpůlíme a nakrájíme na plátky, šalvějové lístky nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme cibuli s česnekem a klobásou. Po chvíli přidáme papriku, rýži, kurkumu a asi 2 minuty za stálého míchání smažíme. Poté směs zalijeme horkým vývarem, přidáme rajčata i s nálevem, sůl, pepř a na mírném plameni dusíme.
 - 
                                3
Po 10 minutách vmícháme šalvěj, hrášek a dusíme, dokud se nevsákne většina tekutiny. Rýže ale nesmí být suchá.