Houbové rizoto s černými olivami
Suroviny
- 250 g Houby sušené
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 250 g Rýže kulatozrnná
 - 425 ml Vývar zeleninový
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olivy černé
 - 2 polévková lžíce Olivová pasta černá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 906 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 8.7 mg
 - Draslík 2045.4 mg
 - Vláknina 12490.5 mg
 - Vitamín A 12490.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
200ml vroucí vody spaříme hříbky a 20 minut necháme máčet. Slijeme a odložíme stranou, slitou vodu si ponecháme.
 - 
                                2
Olej rozehřejeme ve velkém hrnci se silným dnem, přidáme nakrájenou cibuli a houby a 5 minut smažíme.
 - 
                                3
Přidáme rýži a zamícháme, aby se zrnka pokryla olejem a 2 minuty smažíme.
 - 
                                4
K rýži s olivami přidáme hříbky, zachycenou tekutinu a 225ml zeleninového vývaru. Vaříme zvolna 10 minut v zakrytém hrnci, dokud se tekutina nevstřebá.
 - 
                                5
Přilijeme 100ml vývaru a 5 minut vaříme pod pokličkou, dokud se tekutina nevstřebá.
 - 
                                6
Přidáme zbytek vývaru, sůl, pepř a olivovou pastu a 5 minut vaříme za stálého míchání. Odstavíme a necháme stát 5 minut.
 - 
                                7
Rozdělíme na jednotlivé porce, ozdobíme nastrouhaným parmazánem a podáváme.