Rizoto z konzervovaného masa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Vepřové ve vlastní šťávě
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 šálek Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 118.9 mg
  • Draslík 85.1 mg
  • Vláknina 8062.5 mg
  • Vitamín A 8062.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na tuku z konzervy, přidáme opranou a spařenou rýži, opražíme ji a zalijeme šťávou z konzervy zředěnou s trochou vody. Rýži dusíme téměř do měkka, poté přidáme drobně rozkrájené maso, vmícháme podušenou zeleninu na másle. Přikryjeme a necháme dodusit.

  • 2

    Hotové rizoto posypme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu