Rizoto se sušenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1114 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 8.7 mg
 - Draslík 672.5 mg
 - Vláknina 10771.2 mg
 - Vitamín A 10771.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Společně s bobkovým listem ji orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Přidáme rýži a krátce cca 1 min opražíme. Poté zalijeme vínem a promícháme. Přidáme naběračku vývaru, část nasekané bazalky a polovinu rajčat, která předem necháme okapat a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Přivedeme k varu a za stálého míchání postupně přiléváme zbytek vývaru, dokud rýže nebude hotová.
 - 
                                3
Nakonec vmícháme lžíci oleje, nastrouhaný sýr, zbytek rajčat a nasekanou bazalku.
 - 
                                4
Ihned podáváme.