Krevetová korma
Suroviny
- 200 g Rýže Basmati
 - 200 g Hrášek
 - 200 g Řecký jogurt
 - 50 g Mandle
 - 400 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce pasta korma
 - 3 polévková lžíce Koriandr
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 680 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 463.4 mg
 - Vláknina 23402.5 mg
 - Vitamín A 23402.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži vaříme v jiném hrnci podle instrukcí na obalu.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na jemno. Smažíme ji doměkka asi 10 minut. Přidáme korma pastu a skořici a smažíme ještě tři minuty. Přidáme vývar a vaříme další 3 minuty.
 - 
                                3
Poté přidáme hrášek a krevety (malé, můžou být zmražené), řecký jogurt, mandle (vcelku), sůl a pepř.
 - 
                                4
Vytáhneme skořici a omáčku zalijeme vařenou rýži. Podáváme posypané nasekaným koriandrem.