Kuřecí biryani – zapečené
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 600 g Kuřecí prsa
 - 300 g Květák
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 600 g Kuřecí stehna
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 400 g Rýže Basmati
 - 400 g rajčata v konzervě
 - 700 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 4 polévková lžíce Kari pasta
 - 5 polévková lžíce Mandle plátky
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 720 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 113.5 mg
 - Draslík 915.5 mg
 - Vláknina 9466.3 mg
 - Vitamín A 9466.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme je na stejně velké kousky jako prsa. Osolíme a opepříme je. Smažíme je na oleji dohněda. Dáme stranou.
 - 
                                2
Rýži uvaříme podle návodu.
 - 
                                3
Cibuli nakrájíme na plátky. Opékáme asi 10 minut na mírném plameni až zkaramelizuje. Přidáme kari pastu, nakrájený květák, kuře a dobře promícháme. Vlijeme vývar, rajčata, cizunu a 30 minut povaříme doměkka. Po celou dobu by směs měla pokrývat tekutina – pokud ne, přilijte vodu. Odstavíme a přidáme jogurt.
 - 
                                4
Přidáme si pekáček. Na spodek dáme třetinu špenátu, osolíme, opepříme a přidáme třetinu kari směsi. Na to ještě přijde třetina rýže – vrstvy opakujeme, rýže bude nahoře. Posypeme ji mandlemi a pečeme 25 minut na 220 °C.