Vřeténka se špenátem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 15.3 mg
 - Draslík 448.1 mg
 - Vláknina 4227.3 mg
 - Vitamín A 4227.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vřeténka uvaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme okapat. Z čerstvého špenátu odtrháme stonky a listy dobře omyjeme. Necháme okapat.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na jemno, čili papričku a papriku přepůlíme, odstraníme semínka, stopky a pokrájíme na tenké proužky, cibuli také. Špenát srolujeme a rozkrájíme na jemno.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej a přidáme utřený česnek, cibuli, papriky a slaninu. Restujeme 2 minuty, přidáme špenát a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Osolíme, opepříme.
 - 
                                4
Okapané těstoviny smícháme se špenátovou směsí a ihned podáváme.