Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou
Suroviny
- 225 g Krůtí prsa
 - 350 g Těstoviny Tagliatelle
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 125 ml Víno červené
 - 1150 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 šálek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 36.6 mg
 - Draslík 472.4 mg
 - Vláknina 12678.4 mg
 - Vitamín A 12678.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu se zesíleným dnem restujeme 4 minuty za občasného promíchání na oleji opláchnutý a na kostičky pokrájený řapíkatý celer, oloupané, na kostičky pokrájené mrkve, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, nadrobno nasekanou čerstvou rozmarýnu a papriku. Přidáme na kostičky nakrájená, kůže zbavená krůtí prsíčka a restujeme asi další 3 minuty.
 - 
                                2
Tuto směs podlijeme červeným vínem, přidáme celou konzervu krájených rajčat i se šťávou a řádně zamícháme, abychom odstranili příškvarky ze dna. Přikryjeme poklicí, stáhneme oheň a dusíme 30 minut. Průběžně zamícháme a přiléváme vodu (150 ml), aby se omáčka nevyvařila.
 - 
                                3
Během doby, kdy se vaří omáčka, vedle v hrnci uvaříme v osolené vodě (1 l voda, 1/4 lžička sůl) tagliatelle asi 10 minut, aby byly al dente.
 - 
                                4
Těstoviny servírujeme scezené, polité krůtí omáčkou a posypané strouhaným tvrdým ovčím sýrem (může být pecorino).