Lososové kapsy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 26 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 182.2 mg
- Draslík 268.1 mg
- Vláknina 1746 mg
- Vitamín A 1746 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Naporcovaného a osoleného lososa podusíme na másle 30 minut. Necháme vychladnout. 
- 
                                2Mezitím vyšleháme 25 g másla s citronovou kůrou do pěny, přidáme 1 menší cibuli pokrájenou na jemné kostičky. Dochutíme solí a pepřem. 
- 
                                3Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme do 12 stejně velkých čtverců. Ze dvou čtverců slepíme kapsu, do které vložíme jeden kousek lososa a zalijeme citronovým máslem. Nakonec celou kapsu uzavřeme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevytvoříme 6 kapes. 
- 
                                4Všech 6 zabalených lososů přendáme na plech, pomažeme máslem a vložíme do předem vyhřáté touby. Pečeme na 190 stupňů Celsia 10 minut. 
- 
                                5Nyní v hrnci přivedeme k varu rybí vývar. Vedle v misce vyšleháme žloutky. Do těch pomalu vmícháme horký vývar. Celou směs vrátíme do hrnce a přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání prohřejeme, ale nevaříme. Prohříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Nakonec přilijeme mléko a vše promícháme. 
- 
                                6Kapsy z lososa rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou. Dozdobíme dle vlastní fantazie. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        