Linguine s makrelou v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 300.4 mg
 - Vláknina 3565 mg
 - Vitamín A 3565 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat, pak je pokrájíme na kostičky. Scedíme konzervovanou makrelu z oleje a vidličkou ji rozdrobíme.
 - 
                                2
Oloupeme stroužek česneku, česnek omyjeme, osušíme a lehce rozmačkáme. Opepříme a jemně nasekáme petrželku.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, lehce na něm osmažíme česnek, přidáme kostičky rajčat, špetku soli, špetku mletého pepře, za občasného zamíchání rajčata 8-10 minut podusíme. Odstraníme stroužek česneku, přidáme kousky makrely a 2-3 minuty je prohříváme. Omáčku posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme s omáčkou. Podáváme horké.