Gramigna se zeleninou a škeblemi
Suroviny
- 350 g Těstoviny gramigna
 - 200 g Cuketa
 - 200 g Rajčata
 - 50 g Celer řapíkatý
 - 60 g Petržel - nať
 - 800 g Mušle slávky
 - 20 g Fenykl obecný
 - 200 g Mrkev kořen
 - 5 g Pepř černý celý
 - 5 g Sůl
 - 100 ml Víno bílé
 - 75 ml Olej olivový
 - 1 ks Pórek
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1132 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 56 mg
 - Draslík 1324.6 mg
 - Vláknina 14715 mg
 - Vitamín A 14715 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukety, celer a mrkev očistíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Mrkev a celer povaříme 1 minutu v osolené vařící vodě. Spaříme a pokrájíme na proužky.
 - 
                                2
Oloupeme stroužky česneku rozdrtíme. Petrželku nasekáme a fenykl natrháme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme a dáme do pánve. Přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno, 2 lžíce oleje a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a slávky, které se neotevřely, tekutinu z jejich vaření jemně scedíme a uschováme.
 - 
                                3
Nalijeme do pánve olej a osmažíme kolečka pórku. Přidáme kolečka cuket a vše smažíme, přidáme kolečka mrkve a pokrájený celer, sůl a pepř. Dusíme 6-8 minut. Přidáme vyloupané slávky, proužky rajčat, několik lžic tekutiny z vaření slávek a další minutu povaříme.
 - 
                                4
Těstoviny uvaříme a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a fenyklem. Podáváme horký.