Špagety s krevetami na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 118.1 mg
 - Draslík 93.9 mg
 - Vláknina 6542.8 mg
 - Vitamín A 6542.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci v osolené vodě vaříme špagety, až jsou měkké. Přecedíme je a necháme na teple.
 - 
                                2
V mezičase ve velkém hrnci na oleji mírně orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme krevety, které jsme vyloupali a odstranili hřbetní žilku a 2 lžíce pokrájené petrželové nati. Dobře promícháme, vlijeme víno a asi 2 minuty povaříme. Na závěr přidáme citronovou šťávu a vaříme, dokud krevety nedostanou růžovou barvu.
 - 
                                3
Ke krevetám do hrnce přidáme špagety, ochutíme solí a pepřem, dobře zamícháme a přesypeme na mísu. Na míse ozdobíme zbylou petrželovou natí a ihned podáváme.