Čerstvé těstoviny s bylinkovou strouhankou a ovčím sýrem
Suroviny
- 50 g Oříšky piniové
 - 450 g Těstoviny konzumní
 - 350 g Strouhanka
 - 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 872 kcal
 - Sacharidy 133 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 699 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 303.2 mg
 - Vláknina 5808.3 mg
 - Vitamín A 5808.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme posekanou pažitku, petrželku, drobně posekané piniové oříšky, pokrájený rozdrcený česnek, majoránku a strouhanku z bílého pečiva. Směs smažíme na pánvi na 3 lžících oleje, až strouhanka zrůžoví, ale není křupavá. Poté směs udržujeme teplou.
 - 
                                2
V osolené vodě vaříme zhruba 5 minut čerstvé nudle. Poté je scedíme, vsypeme do mísy, pokapeme 2 lžícemi oleje a řádně promícháme. Přisypeme bylinkovou směs, opět promícháme a hned servírujeme. Strouhaný ovčí sýr podáváme v misce.