Celozrnné špagety s bazalkou
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony celozrnné
- 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Mozzarella
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 18 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 706.6 mg
- Vláknina 22483.8 mg
- Vitamín A 22483.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme okapat. 
- 
                                2V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut. 
- 
                                3Nakonec do směsi vmícháme omytou, jemně nasekanou bazalku. 
- 
                                4Špagety vložíme do omáčky, dobře promícháme. Pokrm posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        