Bucatini s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 22 g
- Sodík 706 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 66.2 mg
- Draslík 304.9 mg
- Vláknina 4716.7 mg
- Vitamín A 4716.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těstoviny uvaříme v 800 ml osolené vroucí vody podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. 
- 
                                2Zatímco se vaří těstoviny, rozebereme brokolici na růžičky a poté ji krátce povaříme ve zbylé vodě. Vyjmeme ji, ponoříme do studené vody, scedíme a odložíme. 
- 
                                3Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájené ančovičky smažíme na oleji za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 3 minuty. 
- 
                                4Přilijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme asi 2 minuty. Vložíme do ní růžičky brokolice a krátce je povaříme. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny a zamícháme, aby se těstoviny omáčkou obalily. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        