Fettucine se šafránem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 687 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 36.5 mg
 - Vláknina 6851 mg
 - Vitamín A 6851 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
 - 
                                2
Šafránové blizny namočíme na 5 minut do malého množství horké vody z těstovin.
 - 
                                3
V hrnci smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru a směs přivedeme za občasného zamíchání k varu.
 - 
                                4
Stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut zvolna vaříme, osolíme ji a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a ještě asi 2-3 minuty vaříme.
 - 
                                5
Přidáme namočený šafrán i s vodou, ve které se máčel, promícháme a podáváme.