Tagliatelle Amatriciana
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 18 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 413.7 mg
- Vláknina 6457.5 mg
- Vitamín A 6457.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Papriky překrojíme na půlky, osmažíme je a oloupeme. Nakrájíme je na tenké nudličky. 
- 
                                2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava. Přidáme červenou a zelenou papriku a chilli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme česnek a upravujeme ještě 1 minutu. 
- 
                                3Vložíme nakrájená oloupaná rajčata a petržel a podusíme 3 minuty do zhoustnutí. Pánev sejmeme z plamene a přidáme podle chuti oregano, sůl a pepř. 
- 
                                4Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci podle návodu. 
- 
                                5Scedíme je, přidáme omáčku a promícháme ji s těstovinami. Posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        